Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2024 » Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βουλκάνου
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βουλκάνου

Την Ιερά Μονή Βουλκάνου επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο οποίος αφιέρωσε στην Παναγία Βουλκανιώτισσα Πατριαρχικά του εγκόλπια κι επιστήθιο Σταυρό.

Θ15

Πιο συγκεκριμένα ο Πατριάρχης επιτελώντας προσωπικό του τάμα και επιθυμία, μετέβη στη Ιερά Μονή προκειμένου να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει για την βοήθειά Της σε δύσκολες στιγμές, την Κυρία Θεοτόκο την Βουλκανιώτισσα. Στην είσοδο της Μονής του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και ακολούθως στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε επίσημη δοξολογία, παρόντων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου, και των συνοδών του Πατριάρχου Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Γουινέας Γεωργίου, Καρθαγένης Μελετίου και του Επισκόπου Τολιάρας Προδρόμου.

Με το πέρας της δοξολογίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος αφιέρωσε στην εφέστιο εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας προσωπικά του Πατριαρχικά εγκόλπια και επιστήθιο Σταυρό, καθώς και ιερά καλύμματα για την ιερά Πρόθεση.

     Θ11           Θ2

Στη συνέχεια στο συνοδικό της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα. Ακολούθως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, προσέφερε στον Πατριάρχη αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, με την ευχή να τον προστατεύει και να τον στηρίζει πάντοτε στο δύσκολο ιεραποστολικό του έργο. Ο κ. Θεόδωρος υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο επισκεπτών της Μονής και αφιέρωσε επίσημη φωτογραφία του, η οποία θα κοσμεί το συνοδικό.

Στην επίσκεψη του Πατριάρχη στο ιστορικό Μοναστήρι παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βουλκάνου
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo