Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Περιβάλλον » Σε ημερίδα για τον ενεργειακό σχεδιασμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης
Σε ημερίδα για τον ενεργειακό σχεδιασμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Σε ημερίδα ενημέρωσης για τον ενεργειακό σχεδιασμό και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τους ΟΤΑ συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στόχος της ημερίδας που οργάνωσαν το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, σε συνεργασία με το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν να υποστηριχθούν οι δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους για δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, υπό την αιγίδα της ΠΕΔΑ και του ΤΕΕ, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα δήμων ως προς τον μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης, οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη βούλησή τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μέσω συμμετοχής σε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Μεσσήνης, το 2012 είχε υπογραφεί το Σύμφωνο για τους στόχους του 2020 και σήμερα ο κ. Αθανασόπουλος υπέγραψε τους στόχους του 2030.

       image                              image 	  image	    image	   

Σε ημερίδα για τον ενεργειακό σχεδιασμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo