Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Περιβάλλον » Τήρηση του Κανονισμού προστασίας του Περιβάλλοντος ζητά ο Δήμος Μεσσήνης από τους δημότες
Τήρηση του Κανονισμού προστασίας του Περιβάλλοντος ζητά ο Δήμος Μεσσήνης από τους δημότες

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της διατήρησης της καθαριότητας στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και στα Δημοτικά της Διαμερίσματα,  ψηφίστηκε πρόσφατα ο Κανονισμός προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Μεσσήνης. Το περιεχόμενο του Κανονισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δημοτών και Δήμου.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθώς και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών, έχει γίνει ταξινόμηση των απορριμμάτων και προγραμματισμός για τη συλλογή και συγκέντρωσή τους.

Ειδικότερα:

Σε ότι αφορά στα ογκώδη αστικά απορρίμματα (παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα, κ.λπ.), η αποκομιδή, μεταφορά και διάθεσή τους θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο, την πρώτη και την τρίτη Δευτέρα του μήνα. Επίσης, οι δημότες οφείλουν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία για τον καλύτερο προγραμματισμό της αποκομιδής των ογκωδών αντικειμένων, ώστε να μην τα εγκαταλείπουν σε σημεία που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία διότι σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται επιβολή προστίμων.  Η αποκομιδή θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Υπηρεσία στο τηλέφωνο: 27223 60109.

Για τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών, υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαριά, κ.λπ. προτείνεται η διαχείρισή τους από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οφείλουν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία και αν γίνει δεκτό το αίτημά τους, τα προϊόντα αυτά θα συσκευάζονται σε δεμάτια και θα τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο ύστερα από συνεννόηση  με την Υπηρεσία για τον χρόνο  συλλογής τους. Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπεται επιβολή προστίμων για τους ιδιοκτήτες.

Για την καλύτερη συνεννόηση και εξυπηρέτηση, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία στο τηλέφωνο: 27223 60109.

Λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που υπάρχει, η Υπηρεσία Καθαριότητας επισημαίνει ότι απαγορεύεται να απορρίπτονται στάχτες, αποτσίγαρα και άλλα εύφλεκτα υλικά που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές μέσα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ή στα καλάθια μικροαπορριμμάτων.

Καλούνται οι δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευαισθησία, διότι έχουν διαπιστωθεί αρκετές καταστροφές το τελευταίο διάστημα, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Επισημαίνεται ότι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το ζητούμενο για έναν καθαρό Δήμο με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Υπηρεσία ζητώντας τη συνεργασία των δημοτών προς όφελος όλων, ώστε να μην υποχρεωθεί να επιβάλλει κυρώσεις μέσω των προβλεπόμενων προστίμων.

                                                        image 

Τήρηση του Κανονισμού προστασίας του Περιβάλλοντος ζητά ο Δήμος Μεσσήνης από τους δημότες
photo