Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Έγιναν στην Κορομηλιά Μεσσήνης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων αγωνιστών του 1821
Έγιναν στην Κορομηλιά Μεσσήνης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων αγωνιστών του 1821

Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων αγωνιστών του 1821, που κατάγονταν από την Κορομηλιά, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στην Κοινότητα Κορομηλιάς Τρικόρφου. Η Τοπική Κοινότητα θέλοντας να τιμήσει τους συγχωριανούς της ήρωες και με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, κατασκεύασε το μνημείο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποδίδει στο εξής τιμές στους τοπικούς μας ήρωες.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του, ότι είναι χρέος μας να σεβόμαστε και να τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του έθνους, όπως ήταν οι οικογένειες Κρομπαίων, Τσερπέδων και Κωνσταντακόπουλων, αλλά και ο μετέπειτα περίφημος Μακεδονομάχος Καπετάν Κρόμπας.

Ο κ. Αθανασόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος Μεσσήνης θέλοντας να τιμήσει και να γνωστοποιήσει την προσφορά των τοπικών αγωνιστών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, θα εκδώσει το επόμενο διάστημα το ιστορικό έργο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821». Το υλικό αποτελεί προσφορά στον Δήμο μας του εκπαιδευτικού και διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Τάσου Αποστολόπουλου. Το έργο στο οποίο αποτυπώνονται γεγονότα και προσωπικότητες του Νησιού και των χωριών του σημερινού δήμου, θα αποτελέσει πολύτιμο στοιχείο της τοπικής ιστορίας για τον Δήμο μας και τις βιβλιοθήκες των σχολικών μας μονάδων.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων που έγιναν με πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας Θεόδωρου Τσερπέ, παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης και τοπικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης Καλαμάτας Συνταγματάρχης Ηλίας Δημητρακόπουλος, η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος πυραγός Σταυρούλα Τούντα και κάτοικοι της περιοχής.

Έγιναν στην Κορομηλιά Μεσσήνης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων αγωνιστών του 1821
photo
photo