Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου της Αρχαίας Μεσσήνης
Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου της Αρχαίας Μεσσήνης

Εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου. Επίσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια έκθεσης γλυπτικής και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ.

 εκθεση

Για την κατασκευή του στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου μίλησαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ευχαριστώντας και ονομαστικά όλους όσοι συντέλεσαν τεχνικά και οικονομικά στην ολοκλήρωση του έργου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.

Σημειώνεται ότι την κατασκευή του νέου στεγάστρου μελέτησε και υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με την αρωγή και συνεργασία του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, στο πλαίσιο του έργου «Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που συνόδευσαν τα εγκαίνια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συνεργάστηκε με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Για την έκθεση «Αγορά. Ένδεκα γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη» μίλησαν η ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ, την οποία συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου της Αρχαίας Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo