Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Eγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη η έκθεση ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες»
Eγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη η έκθεση ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες»

Η έκθεσης ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες» «Le antiche Pietre», του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer, εγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, τονίστηκε ότι τα 12 συνολικά έργα που εκτίθενται στον αρχαίο δρόμο απέναντι από το Ασκληπιείο, είναι εμπνευσμένα από την ιστορία και τη μυθολογία της Αρχαίας Μεσσήνης, έχουν διαστάσεις 2Χ3 μέτρα και εκτίθενται σε ιστία ώστε να κυματίζουν με τον αέρα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε  τον καταξιωμένο καλλιτέχνη που επέλεξε τον Δήμο μας να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τα έργα του, προσθέτοντας ότι ο Φράνκο Μούρερ με τη δράση του πέρα από την αγάπη που εκδηλώνει για τον τόπο μας, ενισχύει τους δεσμούς μας με τη γείτονα χώρα. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στοχεύει στη διασύνδεση της τέχνης με τον πολιτισμό που προάγεται μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων και επιπλέον ενισχύεται η εξωστρέφεια. Αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία του Δήμου με την επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στη νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλι καθώς και στην πάντα πολύτιμη συμβολή και ιδέες του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη.

Για την έκθεση μίλησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ζωγράφος Φράνκο Μούρερ.

 

Eγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη η έκθεση ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες»
photo
photo
photo
photo
photo
photo