Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Επιτυχημένη η χθεσινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
Επιτυχημένη η χθεσινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στο πλαίσιο  της 14ης Νοεμβρίου παγκόσμιας ημέρας διαβήτη.

Πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν το πρωί στην πλατεία όπου γίνονταν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Οι μετρήσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμπατριώτη μας Παναγιώτη Χαλβατσιώτη καθώς και ιατρών από το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και ιδιώτες, και εκπροσώπους συλλόγων του κλάδου που μίλησαν για τον Διαβήτη, για την πρόληψη, την αντιμετώπισή του και τα νέα επιστημονικά  και τεχνολογικά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σχετίζονται με την υγεία. Για τον λόγο αυτό, οργανώνει ευρύτερες δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου.

Το ιστορικό ρολόι του πάρκου Μεσσήνης φωταγωγήθηκε με χρώμα μπλε, όπως συνηθίζεται να γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε ένα ιστορικό μνημείο ή κτίριο της περιοχής όπου πραγματοποιείται εκδήλωση.

Ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες  του διασκέδασαν τα παιδιά με happenings και facepainting, ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχημάτισαν  το μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη και χόρεψαν στο τέλος της εκδήλωσης.

Τη δράση οργάνωσαν ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»  σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

Επιτυχημένη η χθεσινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo