Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Η βράβευση των μαθητών που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021
Η βράβευση των μαθητών που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021

Βραβεύτηκαν χθες Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι τέσσερις μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις  του 2021. Η απονομή των επαίνων των νέων φοιτητών, έγινε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στη Μεσσήνη, μετά το πέρας της Δοξολογίας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, μιλώντας για την βράβευση τόνισε: «Στο πλαίσιο εορτασμού των Τριών Ιεραρχών που ενέπνευσαν τους μαθητές μέσα από τη ζωή και τα διδάγματά τους, γίνεται σήμερα η απονομή των επαίνων των πρωτευσάντων στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Μιας δύσκολης χρονιάς για όλους και κυρίως για τους μαθητές που κλήθηκαν να δώσουν τον αγώνα τους εν μέσω υγειονομικών περιορισμών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, όπως και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους που στάθηκαν πλάι τους σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολούθως τους επαίνους παρέδωσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Στραβόλαιμος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές και ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μεσσηνίας π. Γεώργιος Μπίτζας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας στη γιορτή των Αγίων Προστατών της Ελληνικής Παιδείας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Β΄ Γυμνασίου Μεσσήνης Κωνσταντίνα Κοντοπούλου.  

Οι νέοι φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

-Θεοδώτα Αποστολοπούλου από το Λύκειο Μεσσήνης πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (παρέλαβε η ίδια τον έπαινο).

- Αγγελική Ζέρβα από το Λύκειο Πεταλιδίου πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (τον έπαινο παρέλαβε η μητέρα της Δήμητρα Γρουσουζάκου).

- Γεώργιος Γκούνης από το Λύκειο Ανδρούσας πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής (τον έπαινο παρέλαβε ο πατέρας του Δημήτρης Γκούνης).

- Κυριακή Τσοπανάκη από το Λύκειο Μεσσήνης πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας (τον έπαινο παρέλαβε ο πατέρας της Αλέξανδρος Τσοπανάκης).

Κάθε φοιτήτρια και φοιτητής που πρώτευσε στην αντίστοιχη Ομάδα Προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής, Σπουδών Υγείας), επιβραβεύεται με το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το βραβείο δίδεται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά από τη σχετική απόφαση 512/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που αφορά στον καθορισμό προϋποθέσεων παροχής βραβείων σε πρωτεύσαντες μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθος πιστών.

Η βράβευση των μαθητών που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021
photo
photo
photo
photo
photo