Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, η Επέτειος των 201 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, η Επέτειος των 201 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Με λαμπρότητα και με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση εορτάστηκε χθες Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, η Επέτειος των 201 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στη Μεσσήνη έδρα του Δήμου μας.

epet11

Η δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των σημαιοφόρων των σχολείων. Αποδόθηκαν οι οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης και επισημάνθηκε ότι ο αγώνας για ελευθερία και ανεξαρτησία βασίστηκε στην ισχυρή θέληση του έθνους μας και η 25η Μαρτίου 1821 σηματοδότησε μια νέα αρχή στην ιστορική πορεία του ελληνισμού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα του 1821 και τη σημασία της ενότητας των Ελλήνων. Υπογράμμισε ότι η ιστορία μάς διδάσκει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και στοιχεία του Ελληνισμού όπως η φιλοπατρία, η αυταπάρνηση, η ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να αποτελέσουν στοιχεία του κάθε λαού για την επίτευξη της ειρήνης, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Επίσκοπο Ανδρούσης και Μεσσήνης Ιωσήφ, προτομή του οποίου βρίσκεται έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό.

epet2

Ακολούθως μετέβησαν στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου, περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Αναστάσιος Σαρδέλης, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων  από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος αξιωματικός σμήναρχος ιπτάμενος Νεκτάριος Ανδρούτσος, ο εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργος Χαραλαμπάκης, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος υπολιμενάρχης υποπλοίαρχος Σωτήριος Τσούλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης, αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης, καθώς και εκπρόσωποι από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσήνης, τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης.  Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

epet

Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, όλα τα σχολεία της Μεσσήνης, οι πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι Μεσσήνης και ο Ιππικός Όμιλος Μεσσήνης, ενώ την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορείς και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης από τα μέλη των χορευτικών συλλόγων.

Επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις Τοπικές Κοινότητες Ανδρούσας, Εύας, Αριστομένους, Βαλύρας, Λογγάς, Πεταλιδίου, Χατζή και Τρικόρφου.

 

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, η Επέτειος των 201 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo