Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Η 197η επέτειος της μάχης των Τρικόρφων, τιμήθηκε την Κυριακή σε εκδήλωση στα Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας Τρίπολης
Η 197η επέτειος της μάχης των Τρικόρφων, τιμήθηκε την Κυριακή σε εκδήλωση στα Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας Τρίπολης

Η 197η επέτειος της μάχης των Τρικόρφων, τιμήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Σιλίμνας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι πεσόντες στη θέση Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας, στη μάχη που δόθηκε εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων του Ιμπραήμ στις 23 Ιουνίου του 1825, η οποία ολοκληρώθηκε με ήττα των Ελλήνων. Στη μάχη αυτή έχασε τη ζωή του και ο οπλαρχηγός Δημήτριος Παπατσώνης από την Εύα Μεσσήνης.

Τον Δήμο Μεσσήνης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον ήρωα της Επανάστασης, οπλαρχηγό Δημήτριο Παπατσώνη και στους πολλούς νικηφόρους αγώνες που έδωσε πριν σκοτωθεί στα Τρίκορφα.

Ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Καραμήντζος, ενώ η απαγγελία ποιημάτων έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Παύλο Κλάδη και από τον Κώστα Αργυρόπουλο από την Πιάνα. Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου, δημοτικοί σύμβουλοι Τρίπολης, κ.α.

 

Η 197η επέτειος της μάχης των Τρικόρφων, τιμήθηκε την Κυριακή σε εκδήλωση στα Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας Τρίπολης
photo
photo
photo