Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς, παρουσιάστηκαν σήμερα στο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022»
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς, παρουσιάστηκαν σήμερα στο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022»

Με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, την οποία παρουσίασε το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου το «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022», στην Αρχαία Μεσσήνη.

kil10

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματεύτηκε τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό που προκύπτει εξαιτίας του. Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, οι Τρωαδίτισσες αρχοντοπούλες μαζί με τη βασίλισσα Εκάβη, αιχμάλωτες μετά την καταστροφή της πόλης τους από τους Έλληνες, θρηνούν καθώς περιμένουν να μάθουν την τύχη τους.

Τη σημερινή παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία 16ο και 18ο Καλαμάτας, τα Γυμνάσια 1ο και 6ο Καλαμάτας και το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας.

Συντελεστές του έργου:

«Τρωάδες» του Ευριπίδη, 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς.

Σκηνοθεσία, σκηνικά –κουστούμια: Ελένη Λιαρετίδου.

Μουσική (διασκευές πρωτότυπη μουσική): Βασιλική Βαϊούλη.

Κοστούμια: σχεδίαση γυναικείων: Άννα Μαρία Αγγελίδου.

Κατασκευή: Δέσποινα Δουλκερίδου, Ελίνα Ιωσηφίδου, Μαρία Κιορπελίδου, Νίκη Τσούκα.

Αθηνά: Στεργιανή Χαλκίδου.

Ποσειδώνας: Χρήστος Κωστελίδης.

Εκάβη: Στέλλα Μαργαριτίδου.

Ταλθύβιος: Χρήστος Κωστελίδης.

Κασσάνδρα: Χάιδω Κραβαρίτου.

Ανδρομάχη: Σοφία Παππά.

Ελένη: Πένυ Αθανασιάδου.

Μενέλαος: Αβραάμ Νεοφυτίδης.

Στρατιώτες: Κώστας Ραΐφογλου, Βασίλης Αναστασιάδης, Θεόδωρος Αθανασιάδης.

Τρωαδίτισσες: Ευσταθία Κερεμίδου, Ελπίδα Νίκη Κώστογλου, Βασιλική Ντίνου, Λαμπρινή Παπατζιλάκη, Ελένη Συργανίδη, Άννα Τσαγκαλίδου, Νικολέτα Χαλκίδου, Στεργιανή Χαλκίδου,  Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Άρτεμις Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Χαραλαμπίδου.

Αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το 1ο ΓΕΛ Χίου και το ΓΕΛ Βροντάδου Χίου. Ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς, παρουσιάστηκαν σήμερα στο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022»
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo