Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Με λαμπρότητα υποδέχθηκε η Μεσσήνη την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας
Με λαμπρότητα υποδέχθηκε η Μεσσήνη την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμές υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Μεσσήνη την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και λαού. Ακολούθησε λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το Μετόχι της Ιεράς Μονής και εναπόθεσή της στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, πολλοί ακόμη εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος πιστών. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε -μεταξύ άλλων- η Παναγία να δίνει δύναμη και βοήθεια σε όλους.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης σε δηλώσεις του ευχήθηκε η Παναγία Βουλκανιώτισσα να ενισχύει την πίστη, την ομόνοια, την αγάπη και τη συνεργασία και να αποτελεί το στήριγμα όλων μας.

Παράλληλα ξεκίνησε σήμερα και επίσημα το φημισμένο Νησιώτικο Πανηγύρι, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα με σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΗ».

   image 				 image			 image 		 image

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε η Μεσσήνη την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας
photo
photo
photo
photo