Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη
Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη

Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του μέγα ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, κατά τον εορτασμού του Αγίου Νικολάου του Νέου, στον Ιερό Ναό στην ομώνυμη παραλία Μεσσήνης, από τον Δήμο Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στον Νικόλαο Χιώτη, σημείωσε ότι με τη διάθεση της περιουσίας του στον Δήμο Μεσσήνης, παρέχεται κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους και ασθενείς δημότες της πόλης μας. Η πράξη αυτή αποτελεί ένα είδος διδάγματος προς όλους -που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ- και μας προτρέπει να ακολουθούμε τον δρόμο του εθελοντισμού, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης.

Ενημέρωσε ακόμα τους παρευρισκόμενους, ότι από την επόμενη χρονιά και στο εξής, μετά τη Θεία λειτουργία και το ιερατικό μνημόσυνο, θα τελείται στην πλατεία Ν. Χιώτη επιμνημόσυνη δέηση μπρος στην προτομή του ευεργέτη, η οποία μεταφέρθηκε σε περίοπτη θέση, μετά τις εργασίες ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον φέτος, μετά την Θεία Λειτουργία και την τέλεση του μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από δύο χρόνια, κλήρωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν δεκάδες πλούσια δώρα από τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης.

Τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου, Δημήτρης Γαλιάτσος και Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Νίκος Ξενόγιαννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

 

 

Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη
photo
photo
photo
photo
photo