Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει από τη Μεσσήνη
Την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει από τη Μεσσήνη

Ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει την τιμή να υποδεχθεί την Πέμπτη το απόγευμα την Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «Τόκυο 2020».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στη Μεσσήνη στις 7.30 μ.μ.

Λαμπαδηδρόμος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα μεταφέρει τη δάδα με την Φλόγα από τη συμβολή των οδών Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Κούτσικα και θα διασχίσει την οδό Δημ. Κούτσικα όπου στο μέσο της περίπου θα ανάψει τη δάδα του ο λαμπαδηδρόμος Λούης Τσάτουμας -Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος- ο οποίος και θα  ανάψει τον βωμό στην κεντρική πλατεία.

Στη διάρκεια της 10λεπτης στάσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος θα καλωσορίσει τους εκπροσώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Hiromi Kawamura και της Ελληνικής Ολυμπιακής και πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιο Βασιλειάδη. Ακολούθως, χαιρετισμό θα απευθύνουν η κα Kawamura και ο κ. Βασιλειάδης, ενώ ο Δήμαρχος Μεσσήνης θα τους παραδώσει αναμνηστικά δώρα.

Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος της Μεσσήνης Ηλίας Τσερπές -μεταμοσχευμένος μυελού των οστών, πρώην αθλητής- θα ανάψει τη δάδα από το βωμό και θα κατευθυνθεί προς την έξοδο της πόλης μέσω της οδού Πολυτεχνείου. Στη συμβολή των οδών Σταύρου Τσούση και Καπετάν Κρόμπα, λαμπαδηδρόμος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανάψει τη δάδα  και θα τερματίσει τη λαμπαδηδρομία 300 μέτρα μετά, όπου με όχημα της ΕΟΕ, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς τον επόμενο σταθμό, την Καλαμάτα.

Η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και το νέο ΦΕΚ 9-3-20 αρ. φύλλου 731 με τα επιπλέον μέτρα, για αποφυγή συνάθροισης περισσοτέρων των 1.000 ατόμων ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, θα προβεί σε μία λιτή τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας. Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και ο συντονισμός των ενεργειών της αρμόδιας Επιτροπής κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του Δημάρχου, σήμερα αργά το μεσημέρι.

 

image

image

 

Την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει από τη Μεσσήνη
photo
photo