Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Το πρόγραμμα του 160ου Καρναβαλιού Μεσσήνης 2020 και η αφίσα του παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου
Το πρόγραμμα του 160ου Καρναβαλιού Μεσσήνης 2020 και η αφίσα του παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου

                                                              iamge

Το πρόγραμμα του 160ου Καρναβαλιού Μεσσήνης 2020 και η αφίσα που φιλοτέχνησε ο γνωστός Νησιώτης χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στο Δημαρχείο.

«Τα 160 χρόνια ιστορίας κάνουν ιδιαίτερο και ξεχωριστό το καρναβάλι της Μεσσήνης στον ελλαδικό χώρο. Μέσω των εκδηλώσεων περιγράφονται στοιχεία, συνήθειες και ήθη και έθιμα που είναι διαχρονικά. Αυτά συνιστούν την παράδοσή μας. Επιβάλλεται επίσης να επενδύσουμε τις εκδηλώσεις αυτές με νεωτεριστικά στοιχεία που προσελκύουν την νεολαία μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, δίνοντας το στίγμα των εκδηλώσεων.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, αναφέρθηκε στην αναβίωση των παραδοσιακών δρώμενων τα οποία έχουν προγραμματιστεί και τόνισε ότι η επιτυχία των εκδηλώσεων εξαρτάται και από την συμμετοχή για την οποία φέτος έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης αναφέρθηκε στην ιστορία του καρναβαλιού και η σύμβουλος της Δ.Κ. Δώρα Βαρανάκη παρουσίασε το πρόγραμμα.
Για την αφίσα μίλησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης Τάκης Κατσουλίδης, λέγοντας ότι σε αυτή καταγράφονται στοιχεία και αναμνήσεις των τελευταίων 50 χρόνων. Δήλωσε ότι στο μέλλον θα εμβαθύνει στην ιστορία του καρναβαλιού, δεσμευόμενος να προσφέρει εθελοντικά στην ιστορική καταγραφή του καρναβαλιού μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Καρναβαλιού:

 image

image

image

image

image

 

Το πρόγραμμα του 160ου Καρναβαλιού Μεσσήνης 2020 και η αφίσα του παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου
photo
photo
photo
photo
photo
photo