Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Εκδηλώσεις » Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Υπέρτατη θυσία» προβάλλεται το Σάβατο στη Μεσσήνη
Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Υπέρτατη θυσία» προβάλλεται το Σάβατο στη Μεσσήνη

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Υπέρτατη θυσία», η οποία αναφέρεται στην ζωή και τη δράση του οπλαρχηγού Ηλία Κορμά, των Κοντοβουνίων πεσόντων τον Μάιο του 1825 καθώς και του Επισκόπου Ιωσήφ Ανδρούσης, θα προβληθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

Η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Γεωργίου Κουρκούτα, με σκηνοθέτη τον Ιωάννη Κ. Μουτσούλα και σε αφήγηση του υπεύθυνου του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ιωάννη Κοροδήμου.

Για την ταινία θα μιλήσουν ο Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας Τάσος Αποστολόπουλος, με θέμα: «Από τον Κεφαλινό στο Μανιάκι: Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» και ο σεναριογράφος, ιστορικός ερευνητής Γεώργιος Κουρκούτας, με θέμα: «Αναφορά στην ταινία».

Η προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ, γίνεται από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλληναίων «Η Πρόοδος».

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Υπέρτατη θυσία» προβάλλεται το Σάβατο στη Μεσσήνη
photo