Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Κοινωνική Πρόνοια » Συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη για τα Κέντρα Κοινότητας
Συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη για τα Κέντρα Κοινότητας

Σε συνάντηση εργασίας με θέμα «Η Δράση των Κέντρων Κοινότητας και η Επιτελική Δομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου: όραμα, προβλήματα και σχέδιο δράσης», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Τρίπολη, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα και Χαράλαμπος Μακρής και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, Ηλίας Θεριός.

Σκοπός της συνάντησης εργασίας -που έγινε ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για ένα ουσιαστικό σχέδιο δράσης για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές οι οποίες παρέχουν υποστήριξη στους κατοίκους των οικείων Δήμων, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.

Το κάθε Κέντρο Κοινότητας προσφέρει πληροφόρηση, υπηρεσίες συμβουλευτικής, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση, συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων, στην προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης. Μέσω του Κέντρου δύναται να οργανωθεί η κοινότητα για τοπική αναπτυξιακή και κοινωνική δράση στους τομείς της υγείας, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

                                                   image 

Συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη για τα Κέντρα Κοινότητας
photo