Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Αθλητισμός » Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας - Κλασικού Αθλητισμού» σήμερα και αύριο στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης
Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας - Κλασικού Αθλητισμού» σήμερα και αύριο στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας - Κλασικού Αθλητισμού» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Πρόκειται για μία σπουδαία και πολυσυμμετοχική διοργάνωση, όπου μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας προσεγγίζουν βιωματικά τον χώρο που καλλιέργησε στην αρχαιότητα το αθλητικό ιδεώδες. Παράλληλα αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η άρρηκτη σχέση που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας,  του Δήμου Μεσσήνης και του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Συμμετέχουν συνολικά 49 σχολικές μονάδες (περισσότεροι από 2650 μαθητές) από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και των Γ.Ε.Λ. της χώρας.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσεται η ευγενής άμιλλα σε έναν ιδανικό χώρο που κουβαλάει την ιστορία του τόπου, ενώ το Αρχαίο Στάδιο ξαναζωντανεύει για ένα διήμερο χάρις στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει τη διοργάνωση που αναδεικνύει τον Δήμο μας ως εκπαιδευτικό και τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης που βρέθηκε σήμερα πρώτη ημέρα των αθλοπαιδειών στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας - Κλασικού Αθλητισμού» σήμερα και αύριο στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo