Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Συνεργασία του Δημάρχου Γ. Αθανασόπουλου με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας
Συνεργασία του Δημάρχου Γ. Αθανασόπουλου με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας

Συνεργασία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκο Αλεξανδρόπουλο είχε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παναγιώτης Πλεμμένος.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την εξομοίωση των ζωνών λιμένων, ενέργειες που προωθεί το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ώστε να προχωρήσουν έργα λιμενικών υποδομών στον νομό.

Ακολούθως, ενημερώθηκε  από τον Δήμαρχο για τις θετικές εξελίξεις που αφορούν στον λιμένα Πεταλιδίου και συγκεκριμένα για τον πρόσφατο  επανακαθορισμό των ορίων αιγιαλού-παραλίας στην περιοχή Φάρος Πεταλιδίου Δ. Μεσσήνης (ΦΕΚ Δ 86/1-3-21). Με την απόφαση επανακαθορισμού, δίνεται πλέον η δυνατότητα αξιοποίησης του λιμανιού του Πεταλιδίου και η προοπτική δημιουργίας στο μέλλον τουριστικού αγκυροβολίου που θα ωφελήσει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η απόφαση αυτή δεν είναι η μόνη που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι τελευταίο διάστημα εκτελούνται εργασίες αποκατάσταση ζημιών στον Λιμένα Πεταλιδίου από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2018, ύψους 1 εκατ. ευρώ.  Με την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, θα προστατευτούν οι παράκτιες περιοχής και οι περιουσίες των κατοίκων του Πεταλιδίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξανδρόπουλο για την επίσκεψή του και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει συνεργασίες με φορείς για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών.

 

Συνεργασία του Δημάρχου Γ. Αθανασόπουλου με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας
photo