Αρχική » ΔΗΜΟΤΗΣ » Κοινωνική Πολιτική » e-ΚΔΑΠ » Πληροφορική και Ρομποτική » Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Τίτλος Δραστηριότητας: Η Ιστορική Εξέλιξη των Υπολογιστών

Προτεινόμενη ηλικιακή ομάδα: 8-12
Προτεινόμενος χρόνος ενασχόλησης:
 45 λεπτά

Ο βασικός στόχος της δραστηριότητα είναι τα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο σημερινός υπολογιστής είναι προϊόν εξέλιξης και να κατονομάζουν τους σημαντικότερους σταθμούς στην εξέλιξη της ιστορίας των υπολογιστών.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Αρχικά θα διαβάσετε για την εξέλιξη των υπολογιστών μέσα στα χρόνια ΕΔΩ.

Το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των υπολογιστών ξεκινάει το 2200π.χ. με τον Άβακα στην αρχαία Βαβυλώνα και συνεχίζεται με τον Μηχανισμό των Αντικηθύρων και πολλές άλλες αυτόματες μηχανικές κατασκευές στην Αρχαία Ελλάδα.

Για να συνεχιστεί τον 17ο αιώνα με τις υπολογιστικές μηχανές των Pascal, Leibniz και Babbage και να κορυφωθεί τον 20ο αιώνα με τη δημιουργία των πρώτων  υπολογιστών με λυχνίες κενού, την ανακάλυψη των transistor και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που σηματοδότησαν τη δημιουργία των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κάπως έτσι φτάνουμε στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα και την τεχνολογική έκρηξη που μας έχει δώσει το Ίντερνετ, τους σύγχρονους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, τα τάμπλετ και τα έξυπνα κινητά (smartphone).

Στη συνέχεια., πατήστε εδώ για να δείτε την Ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/4678

 

Στην συνεχεία, θα παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο για την καλύτερη κατανόηση των όσο διαβάσετε παραπάνω. Για το βίντεο πατήστε πάνω στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=d7DENvGDdds&t=1s

 

Τέλος, να εκτυπώσετε και να απαντήσετε το φύλλο εργασίας για την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών εδώ:

 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
photo