Αρχική » Ο ΔΗΜΟΣ » Διοίκηση » Δήμαρχος » Βιογραφικό Δημάρχου
Βιογραφικό Δημάρχου

photo

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε ως γεωπόνος στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Στον αθλητισμό, τον κέρδισε από τα νεανικά του χρόνια το μπάσκετ. Αρχικά συμμετείχε ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής ομάδων.
Είναι παντρεμένος με την Όλγα Θωμοπούλου, από τη Μεσσήνη, λογίστρια και έχουν δύο κόρες: την Αναστασία φοιτήτρια Ιατρικής και τη Θεοδούλη μαθήτρια.
Η ενασχόλησή του με την πολιτική, ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια. Αφού εγκαταστάθηκε στη Μεσσήνη, συνέχισε ανελλιπώς τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση.
Με την αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2010, όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Στη διάρκεια αυτής της θητείας έως το 2014, ήταν αντιδήμαρχος Προγραμματισμού.
Στις εκλογές του 2014, επανεκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου εκλέχθηκε Δήμαρχος Μεσσήνης για την περίοδο από 1-9-19 έως 31-12-23.


Ο Γιώργος Αθανασόπουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 επανεξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο η οποία θα διαρκέσει από 1-1-2024 έως 31-12-2028.

Πρώτη φορά εξελέγη Δήμαρχος το 2019. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε., μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ.

Στις εκλογές του 2014, εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Πρωτοεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 2010 και στην ίδια θητεία διετέλεσε αντιδήμαρχος Προγραμματισμού.

Γεννημένος το 1967 στη Μελβούρνη Αυστραλίας, τελείωσε το σχολείο στη Μεσσήνη και σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάζεται ως γεωπόνος στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ, ως παίκτης και ως προπονητής ομάδων.

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Θωμοπούλου από τη Μεσσήνη, λογίστρια και έχουν δύο κόρες: την Αναστασία γιατρό και τη Θεοδούλη φοιτήτρια του ΕΜΠ στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

 

Βιογραφικό Δημάρχου
photo