ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Καλώς ήρθατε στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου μας.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ένας τόπος γεμάτος ιστορία & φυσικές ομορφιές...

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ online ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Νέες υπηρεσία > e-αιτήματα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

/

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤελευταία Νέα

E-ΠληρωμέςΗλεκτρονικές πληρωμές

E-AITHMATAΒρείτε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται διαδικτυακά

ΕκδηλωσειςΑναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις

ΕπισκεπτηςΠληροφορίες για τον επισκέπτη


Image

e-υπηρεσιες

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις υπηρεσίες και τα αιτήματα που προσφέρονται ηλεκτρονικά.

Οδηγιες υποβολης e-αιτηματων

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την είσοδο/εγγραφη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου.

e-αιτηματα στο χαρτη

Εδώ μπορείτε να καταχωρήσετε ηλεκτρονικά αιτήματα προσδιορίζοντας την θέση τους στον χάρτη.

Image

Καλως ήρθατε στο Δήμο Μεσσήνης

Στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο όπου η τεχνολογία θα τεθεί στις υπηρεσίες του πολίτη

Γιώργος Αθανασόπουλος


Φίλες και Φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης.
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις όμορφες παραλίες του Δήμου μας, το φυσικό του περιβάλλον, τα γραφικά χωριουδάκια του, τα πολιτιστικά του μνημεία, τα προϊόντα, την παράδοσή του.
Με την ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου μας, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ενημέρωσης των πολιτών αλλά και στην αναβάθμιση των μηχανισμών εξυπηρέτησης, που αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής. Στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης και προοπτικής του Δήμου, στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο όπου η τεχνολογία θα τεθεί στις υπηρεσίες του πολίτη.

Τελευταία Νέα

Κοινωνική Πολιτική

Image Στο Δήμο Μεσσήνης η κοινωνική πολιτική ασκείται μέσω της λειτουργίας των προγραμμάτων δομών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας & Πρόνοιας, αλλά και από τις δράσεις που αναπτύσσει σε θέματα Παιδείας. Στόχος μας είναι η επανένταξη των ωφελούμενων ατόμων στην αγορά εργασίας και την ενεργό κοινωνική δράση, αλλά και η άρση των συνεπειών της ανεργίας και η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους με τη συστηματική παρακολούθηση από το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Κέντρο Κοινότητας

Image Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου για ενημέρωση για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Κ.Α.Π.Η.

Image Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων. Ακριβώς με αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Μεσσήνης προβλέπει για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, δομές και δράσεις υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής.

ΚΕΠ Υγείας

ImageΒασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Image Με την υπ’ αριθ. 47/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσσήνης. Σκοπός του κοινωνικού παντοπωλείου είναι η ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πολιτών και η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Από την δημιουργία του έως και σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο προσφέρει δύο με τρεις φορές το χρόνο σε περισσότερες από 600 οικογένειες τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ την περίοδο των εορτών επαυξάνει την διανομή με παροχή κρέατος.

ΔΗΜΟΣ

Εδώ θα βρείτε τα πρόσωπα, τα συμβούλια, τις κοινότητες και τις επιτροπές που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας.

Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΗΣ

Εδώ θα βρείτε τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες και τα δρώμενα του δήμου μας για ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Εδώ θα γνωρίσετε το δήμο Μεσσήνης, μαθαίνοντας για την ιστορία, τα αξιοθέατα, και τις εκδηλώσεις μας.

Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Δήμος Μεσσήνης διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης.
Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική –βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κάθε θεατρική ομάδα, που απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές.
Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο: www.ancientmessenefestival.messini.gr