Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Δημοτική Αρχή » Ανακοινώσεις » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις εγγραφές σε Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης  για το σχολικό έτος 2024 – 2025. Η αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά στον παρακάτω ιστότοπο του Δήμου Μεσσήνης: 

https://www.messini.gr/iamcitizen/municipal-kindergartens/arxisan-oi-eggrafes-epaneggrafes-se-paidikous-dimou-messinis-gia-24-25.html?item_id=4334

Στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Μεσσήνης, για το σχολικό έτος 2024-2025,  θα επαναλειτουργήσουν  βρεφικά τμήματα, θα γίνονται δηλαδή δεκτά βρέφη, ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών, και παιδικά τμήματα ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).

Για την εγγραφή των παιδιών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς  απαιτούνται  τα εξής  δικαιολογητικά:

Αίτηση εγγραφής της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού . Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου). Ατομική κάρτα υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από παιδίατρο, καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τα προβλεπόμενα για την ηλικία του εμβόλια.

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας [έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογικού έτους 2023, ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) ή μισθωτήριο ή απόδειξη ΔΕΚΟ].

Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης (έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογικού έτους 2023)

Πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικού σημειώματος) έτους 2023 και των δύο γονέων. Βεβαίωση εργοδότη και για τους δύο γονείς αν είναι εργαζόμενοι κ.λπ. αποδεικτικά εργασίας. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ για τους άνεργους γονείς. Υπεύθυνη δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνεται κατόπιν μοριοδότησης σύμφωνα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπως έχουν καθοριστεί με την  99/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις εγγραφές και κάθε άλλο έγγραφο που θεωρείται απαραίτητο κατά περίπτωση, καθώς και τα υποδείγματα των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα είναι διαθέσιμα στην παραπάνω διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Μεσσήνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
photo