Αρχική » ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ » Δράσεις » Φεστιβάλ Διεθνούς Νεανικού Αρχαίου Δράματος » Προκήρυξη «11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2024»
Προκήρυξη «11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2024»

Προκήρυξη  11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2024 

           Το Α μέρος απευθύνεται σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

         Το Β μέρος απευθύνεται σε  Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ειδικότερα  των  νεανικών ερασιτεχνικών Θεατρικών ομάδων Πανεπιστημίων, Κολλεγίων,  Θεατρικών σχολείων, Ινστιτούτων και Συλλόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού.

ΜΕΡΟΣ Α

Προκήρυξη

«11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Αρχαία Μεσσήνη 2024»

Για τις θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Ο Δήμος Μεσσήνης διοργανώνει από 10 έως  25 Απριλίου 2024 το «11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.  Αρχαία Μεσσήνη 2024» στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και στο Εκκλησιαστήριο

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε θεατρική ομάδα, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών).

Από το 2024 οι θεατρικές ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ με δραματοποίηση (θεατρική παρουσίαση και όχι θεατρικό αναλόγιο) μιας ραψωδίας ή σύνθεσης ραψωδιών από την «Ιλιάδα» ή την «Οδύσσεια» του Ομήρου ή με αποσπάσματα από τους σατιρικούς «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού. Η διάρκεια αυτής της θεατρικής παράστασης πρέπει να έχει διάρκεια από 45 έως 60 λεπτά.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ENTRY FORMS word

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ENTRY FORMS pdf

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ (ΛΗΨΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ) word

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ (ΛΗΨΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ) pdf

 

Προκήρυξη «11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2024»
photo